RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В ЄС спрогнозували безвіз для України до кінця червня

Глава представництва ЄС в Україні Хюґ Мінгареллі вважає, що безвізовий режим Євросоюзу з Україною набере чинності до кінця червня.

Про це він повідомив в інтерв'ю УНІАН.

Таким чином Мінгареллі відповів на питання, чи будуть висунуті заперечення щодо надання Україні безвізового режиму з огляду на президентські вибори у Франції.

"Я сподіваюся, що ні. У принципі, рішення вже було прийнято в Брюсселі і зараз все виконується згідно з планом", - зазначив дипломат.

Також він розповів про вимоги, які громадяни України з біометричними паспортами повинні дотримуватися при перетині кордону країн Шенгенської зони після введення безвізового режиму.

"До них будуть ставитися як до будь-яких громадян третіх країн (не членів ЄС). Тому якщо представники прикордонного контролю будуть мати деякі сумніви, вони можуть поставити кілька запитань про оплату будь-яких місць проживання, чи вони мають достатню кількість коштів з собою, і, якщо вони не зможуть довести це, як у випадку з будь-яким громадянином третіх країн, їм можуть відмовити у в'їзді", - говорить представник ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", Хюґ Мінгареллі прокоментував можливість посилення санкцій ЄС щодо Росії.