RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Похмуріше нікуди: втеклий ватажок ДНР розповів про ситацію на окупованому Донбасі

Колишній ватажок бойовиків самопроголошеної ДНР Ігор Стрєлков (Гіркін) розповів про похмуру ситуацію на окупованому Донбасі.

Про це він написав на своїй сторінці в Livejournal.

За словами Стрєлкова, на окуповані території з Росії поїхали кілька комісій.

"І з адміністративної, і з фінансово-фіскальної, і з економічної, і з військової частини. Висновки цих комісій (ті, про яких відомо) - "похмуріше нікуди". В тому числі і щодо персоналій "великих борців за народну справу" в обох псевдо-державних утвореннях. Само собою, всі висновки можна легко переписати. І перефарбовувати "з чорного на біле" за наказом начальства будуть ті ж самі люди, які малювали вихідну картинку. Але, все-таки, тут як раз і передаються чутки про те, що "того, припекло" і "орг. висновки" на цей раз будуть зроблені в бік "радикальної заміни" цілого ряду персоналій", - написав він.

За даними Стрєлкова, першим кандидатом на "почесну пенсію" називають ватажка бойовиків самопроголошеної ЛНР Ігоря Плотницького.

"Надто багато людей вбито і закатовано за його наказом. І занадто багато відвертих "патріотів єдиної України" пригрів він у своїй адміністрації. Пан Захарченко ж, завдяки нестримному піару і всупереч чіткому розумінню факту, що він ніхто інший, ніж дуже злодійкуватий дурень і нестримний балабол - має шанси не просто залишитися на посаді, але навіть піти на підвищення - на посаду голови "огризка" Новоросії - новооб'єднаної ЛДНР. Тут за пана грає його вражаюча фізіономія і вміння добре тріпатися - для красивої телевізійної картинки - він "саме те". І, до того-ж, продемонстрував велику "гнучкість", що дійшла до повної безпринципности. "Крутився строго у відповідності з вказівками", - зазначив екс-ватажок бойовиків.

При цьому оточення Захарченко, нібито, буде радикально "почищено від рясно засів у ньому махрового криміналу і ахметовських клевретів". Деякі можуть втратити не тільки постів, але і свободи.

Стрєлков наголосив, що спільне завдання полягає в поступовій відмові керівництва РФ від "безальтернативного мінського курсу" і в перетворенні окупованого Донбасу у "нове Придністров'я", яке не настільки жорстко висить "на шиї" у Москви у фінансовому, економічному і військовому плані.

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог Валерій Соловей розповів, що в Кремлі вирішили перетворити окуповані території на Донбасі в подобу Придністров'я.