RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Порошенко розповів, на що витратять відібрані у Януковича гроші

Конфісковані у колишнього президента Віктора Януковича фінансові кошти повинні піти на посилення силового блоку України, соціальні потреби військових та інших верств населення.

Про це повідомив президент Петро Порошенко, передає "Українська правда".

"Я приїхав сюди після доповіді генерального прокурора і секретаря Ради національної безпеки і оборони про те, що завершено слідство, прийнято рішення суду – і сьогодні в нуль годин воно вступило в законну силу – про конфіскацію 1 мільярда 400 мільйонів доларів, які належали колишньому президенту і його кліці", – сказав він у ході виступу на церемонії передачі прикордонникам сучасних засобів радіозв'язку, отриманих від США.

Порошенко підкреслив, що першим пріоритетом використання цих грошей буде відновлення боєздатності ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Держприкордонслужби та поліції.

Зокрема, як каже президент України, дані кошти повинні піти на будівництво заводу з виробництва боєприпасів, закупівлю новітніх засобів радіоелектронної боротьби, контрбатарейних радарів і безпілотників.

"Дуже важливо, щоб ми почали будівництво гуртожитків для контрактників і військових готелів для офіцерів на території кожної бригади", – говорить український президент.

"Важливо, щоб частина коштів пішла на будівництво реабілітаційного центру для воїнів АТО, які постраждали під час російської агресії", – зазначив він.

Порошенко додав, що частину коштів необхідно використовувати "на соціальний захист найменш захищених верств населення – так, щоб вони не були проїдені, а вкладені в інфраструктуру, і довгі роки працювали на український народ".

Як повідомляв "Апостроф", про застосування конфіскованих коштів Януковича висловився і прем'єр Володимир Гройсман.