RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

РосЗМІ розповіли про "таємну" розмову Путіна з Порошенком

Президенти РФ і України Володимир Путін і Петро Порошенко продовжують спілкуватися по телефону — хоча на офіційному рівні вони обмінюються жорсткими звинуваченнями.

Про це пише російське видання "Коммерсант" з посиланням на інформовані джерела в Москві і Києві.

Останній такий розмова пройшла в першій половині цього місяця, темою розмови була ситуація на Донбасі. Розмова тривала близько 20 хвилин і відбулася з ініціативи Києва.

Діалог проходив у "шанобливе коректному ключі", а Порошенко і Путін періодично "переходили на жартівливо-іронічний тон".

"Президенти змушені були жартувати, щоб не посваритися і не наговорити один одному різкостей",- сказало джерело видання в Москві.

Однак жодних домовленостей досягнуто не було, і єдині питання, за якими президенти РФ і України просунутися, стосувалися "деяких гуманітарних аспектів".

Близьке до оточення Порошенко джерело сказав, що мова йшла про обмін полоненими, про постачання на Донбас продовольства, води і електроенергії, а також про виплату українських пенсій жителям ОРДЛО. Джерело додало, що Порошенко попередив Путіна про те, що, якщо "ДНР" і "ЛНР" не сплатять борги за електроенергію, поставки з української території будуть припинені.

Відзначається, що сторони не стали інфікувати факт спілкування лідерів України і Росії, щоб не давати супротивникам Порошенка зайвого приводу для звинувачення його в "непатріотичній поведінці" і спілкуванні з "лідером країни-агресора".

Як повідомляв "Апостроф", глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Путін і Порошенка знаходяться у постійному контакті.