RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Вибори до ОТГ показали, у яких партій є розгалужена структура - експерт

Результати виборів у ОТГ демонструють впливовість партій в невеликих містах, які не завжди дістає соціологія.

Про це написав на сторінці у Facebook політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи результати, які оприлюднив Комітет виборців України, як єдині дані з непартійного джерела.

"У чому показовість цих результатів? Мова йде про невеликі міста, які не завжди доступні для соціології. Ми маємо справу з новою для вітчизняного електорального поля картою партійних уподобань. Фактично вибори в ОТГ демонструють показник впливовості партій в глибинці: наявність розгалуженої партійної структури та авторитетних лідерів на місцях. Що дає хороший стартовий майданчик на парламентських виборах", – написав Карасьов.

При цьому він додав, що система виборів в громадах така, що з точки зору партій оцінити можна тільки результати виборів у міські ОТГ.

"Згідно з підрахунками КВУ, за партійними списками на першому місці "Наш край": 42 представника партії стали депутатами (17,4% від загальної кількості). На другому місці – "Опозиційний блок" (37 депутатів, 15,3%), на третьому –БПП "Солідарність" (25, 10,3%). Правда, тут немає результатів по мажоритарних округах і на рівні районів і сіл, де, як показували передвиборчі опитування і прогнози, достатньо були сильні позиції "Батьківщини". Тому представлені КВУ результати хоча і попередні, але показові", – зазначив Карасьов.

Нагадаємо, 30 квітня пройшли вибори в 47 новостворених ОТГ в 19 областях України.