RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Заява в прокуратуру з приводу втручання НАБУ у вибори президента США ініціював нардеп Деркач: опубліковано документ

Народний депутат Андрій Деркач став ініціатором розслідування ГПУ з приводу втручання НАБУ у вибори США.

Копію своєї заяви і відповіді ГПУ на нього нардеп опублікував на своїй сторінці в Facebook, тим самим підтвердивши новину про його безпосередню участь в цій справі.

"Я вважаю, що своїми необдуманими діями НАБУ завдала серйозної шкоди україно-американським відносинам. Україна постала в очах США як ненадійний партнер. Двосторонні контакти на вищому рівні на деякий час були повністю заблоковані, а фінансову допомогу істотно скорочено", - написав Деркач.

Він нагадав, що попередньо обсяг допомоги США Україні в 2018 році повинен був скласти $ 570 млн.

"Новий проект бюджету передбачає скорочення допомоги до 177 млн. - на 69%. І це тільки один з наслідків "активності" НАБУ", - вважає нардеп.

За його словами, такий деструктивний вплив на україно-американські відносини може в подальшому позначитися на національній безпеці України.

"На думку експертів і журналістів, в період неоголошеної війни з боку Російської Федерації послідовна і тверда підтримка США життєво необхідна для захисту національного суверенітету і територіальної цілісності України. Тільки прозоре і ретельне розслідування фактів незаконного втручання українських посадових осіб у виборчу кампанію США може відновити довіру стратегічного партнера до України", - резюмував Деркач.

Також він опублікував відповідь ГПУ на свою заяву.

Нагадаємо, детективи НАБУ і прокурори САП 30 травня 2016 почали досудове розслідування "чорної бухгалтерії" Партії регіонів на підставі документів, переданих колишнім заступником глави СБУ Віктором Тріпак.

18 серпня 2016 року НАБУ опублікувало повідомлення про "чорну бухгалтерію Партії регіонів". У ньому йшлося про те, що серед прізвищ осіб в списку значиться Пол Манафорт, який очолював на той момент виборчу кампанію Дональда Трампа.

29 червня цього року Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили, що не мають повноважень вести розслідування відносно Пола Манафорта.