RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Суперник Путіна зробив гучну заяву про те, чий Крим

Лідер російської партії "Яблуко" Григорій Явлінський, який має намір боротися з Володимиром Путіним за пост президента РФ на виборах 2018 року, заявив, що Крим належить Україні.

"Крим анексований Росією. Крим належить Україні. Референдум 16 березня 2014 року (незаконний референдум, в результаті якого був анексований Крим, - "Апостроф") пройшов під "охороною" російських збройних сил. Чи правомірно поставити на обговорення питання про проведення законного і легітимного референдуму (або локальних референдумів з перспективою кантонізацію Криму), повністю відповідного українського законодавства і міжнародно-правовим нормам, узгодженим з Києвом, органами влади Криму, Москвою, ЄС, ОБСЄ і ООН", - написав Явлінський на своєму сайті.

За його словами, такий референдум має проходити під найсуворішим міжнародним контролем і містити три питання: чи хочуть люди жити в складі України, незалежної кримської держави або Росії.

"Визначення процедури такого референдуму має стати важливим предметом обговорення на спеціально скликаній Міжнародній конференції з мирного врегулювання кризи. Волевиявлення людей повинно бути нерозривно пов'язане з повагою гідності та інтересів усіх жителів тієї території, на якій він проводиться, з максимально можливим урахуванням інтересів усіх її особливостей. На референдумах громадяни висловлюються за те, щоб в обраній ними формі державної приналежності жити у відкритому і мирному суспільстві, а не за формування влади непідконтрольних авторитарних угруповань", - упевнений російський політик.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, 4 березня 2016 року, Григорій Явлінський заявляв, що знає, як вирішити проблему деокупації Криму.