RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Повернення Саакашвілі в Україну: політик зробив тривожне припущення

Колишній президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі розповів в ефірі грузинської телекомпанії Руставі 2, як буде відбуватися його повернення в Україну, запланований на 10 вересня, передає Інтерфакс.

"Я знаю, що мене будуть зустрічати тисячі моїх українських співгромадян. Мені сказали і про те, що кілька тисяч українських громадян, які перебувають в Польщі, також хочуть пройти через кордон разом зі мною, але я не хочу ексцесів. На кордоні мене зустрічатимуть українські опозиційні політики. Я не виключаю, що разом зі мною перетнуть кордон і європарламентарі", - заявив Саакашвілі.

Відповідаючи на питання, чи розглядає він сценарій арешту на кордоні і екстрадицію до Грузії, де проти нього порушено кілька кримінальних справ, політик заявив, що, незважаючи на зміцнення кордону з Польщею колючими загородженнями і бронетранспортерами, він перейде україно-польський кордон, так як має це право.

"Моє затримання на кордоні не така проста тема. Єдине, що можуть зробити нинішня українська влада - це викрасти мене і переправити в Грузію, але це буде кримінальним злочином, за яке треба буде відповідати всім, хто це зробить", - додав Саакашвілі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше екс-президент Грузії і колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі записав відеозвернення до президента України Петру Порошенко.