RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Кремль не знає, що робити з Донбасом: Портников знайшов пояснення появи сірого кардинала Путіна поруч із ватажком ДНР

Журналіст Віталій Портніков знайшов цікавий підтекст у присутності помічника президента РФ Владислава Суркова разом з ватажками "ДНР" на відкритті пам'ятника російським "добровольцям" в Ростові-на-Дону.

Про це він написав у статті для "Крим.Реалії".

"Фотографія Суркова разом з главою "ДНР" Захарченко та колишнім "главою уряду" вигаданою "республіки" Бородаєм – так-так, тим самим Бородаєм, якого на Заході вважають учасником знищення малайзійського "Боїнга" – це вже не припущення про існування зв'язку. Це – свідчення небезпечного контакту", - зазначив він.

Журналіст підкреслив, що Сурков не сказав жодного слова на церемонії відкриття пам'ятника, а також після неї.

"З одного боку, Сурков – і ті, хто стоїть за цим персонажем – хочуть показати донбаським найманцям, що Росія "своїх не кидає" і що навіть високопоставленим чиновникам не соромно показуватися поряд з відвертими пройдисвітами і зрадниками власної країни. З іншого боку, у Кремлі явно не можуть прийти до рішення про подальшу долю окупованих територій", - вважає Портников.

Він вказав на дилему перед якою опинився Кремль після війни на Донбасі

"Вже ясно, що поки на Донбасі – окупація, не вдасться ні про що домовитися з американцями, ні з європейцями. Та й про майбутнє Криму, ще одного об'єкта уваги Суркова, на Заході говорять все частіше. Але, з іншого боку, відмовитися від захопленого – означає поступитися честю окупанта. Можливо, для самого Суркова це – просто питання впливу. Але для Путіна – це питання виживання", - пише журналіст.

"Саме тому Сурков змушений грати роль високопоставленого німого. Донбас для нього і його начальства – валіза без ручки. Якого-небудь Захарченко можна вивезти з окупованої території разом з накрадених (а можна і не вивозити). Але що робити із самим регіоном? Що робити з коштами на цей регіон? Що робити з санкціями? Ні на один з цих питань у Кремлі відповіді немає. Залишається відкривати монументи національної ганьби", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося відео церемонії відкриття пам'ятника російським "добровольцям" в Ростові-на-Дону.