RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

ЗМІ дізналися нові деталі зустрічі Волкера і Суркова по Україні

Зустріч спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера з помічником президента РФ Владиславом Сурковим в Белграді, яка відбулася 7 жовтня, пройшла у три етапи: ланч; тет-а-тет, що тривав більше години і спілкування разом з членами своїх делегацій.

Про це пише видання LB.ua з посиланням на власні джерела.

Під час переговорів Сурков намагався акцентувати увагу на деталях, в той час як Волкера цікавили два основних аспекти. Перший – чи готовий Кремль у принципі рухатися назустріч врегулювання на Донбасі, другий - терміни: до чи після виборів президента Росії, які відбудуться в березні наступного року.

Як кажуть джерела видання, Сурков фактично дослівно сказав, що "Путін хотів би виглядати миротворцем". Однак про терміни нічого не говорилося.

Помічник президента РФ також сказав, що Москва підтримує проведення миротворчої місії на Донбасі, але має деякі застереження щодо повноважень її мандата. Зокрема, Кремль наполягає, що миротворці не повинні перебувати на кордоні. Однак РФ підтримує поліцейський компонент миротворчої місії, що важливо з точки зору встановлення (вже після виведення військ і озброєння) "перехідного періоду".

За інформацією джерел, зустріч Суркова і Волкера закінчилася без досягнення яких-небудь конкретних домовленостей. Передбачається, перед наступною – орієнтовно заплановано на початок листопада – Кремль конкретизує своє бачення щодо пропозицій Заходу, зокрема - щодо мандату миротворців.

Як повідомляв "Апостроф", ЗМІ дізналися про швидкий візит Волкера в Україну.