RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Окупанти видали Туреччині двох українських політв'язнів з Криму

Представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, що були засуджені в окупованому Криму, видали Туреччини.

Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає "Українська правда".

Він зазначив, що Чийгоза і Умерова спочатку доставили в Сімферополь, а потім на літаку їх відправили до російського міста Анапа, а потім літак з ними вилетів у столицю Туреччини Анкару.

Мустафа Джемілєв підкреслив, що даний обмін став можливим завдяки домовленостям, які були досягнуті під час візиту президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана в Україну.

Адвокат Микола Полозов, як передає УНН, заявив, що Чигойз і Умеров на даний момент вже перебувають на території Туреччини.

Нагадаємо, 11 вересня суд окупованого Криму засудив Ахтема Чийгоза до восьми років колонії суворого режиму. Його звинуватили в організації масових заворушень.

27 вересня підконтрольний владі РФ Сімферопольський районний суд засудив Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення. Його засудили за ст. 280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії).

Як повідомляв "Апостроф", раніше під посольством Росії в Україні пройшла акція в підтримку Ільмі Умерова.