RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Корупційний скандал навколо керівництва НАЗК: з'явилися подробиці і заяву НАБУ

Керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з питань запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила главу НАЗК Наталю Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій.

Про це повідомляє "Українська правда".

Як говорить Соломатіна, систему електронного декларування скомпрометували.

"Насправді, e-декларування використовується для покриття чиновників, лояльних до влади, розправи над неугодними і з метою особистого збагачення голови НАЗК і членів НАЗК. Результати перевірок фальсифікуються так, як це потрібно керівництву НАЗК ", - сказала чиновниця.

Вона підкреслила, що передала документи про факти корупції в НАЗК у ГПУ, але їх повернули в НАЗК без розгляду.

"Тому я змушена була звернутися в Антикорупційне бюро. Я передала детективам НАБУ всі матеріали і дала свідчення. Однак, щоб не вийшло так, як з Генпрокуратурою, я попросила депутатів допомогти мені донести цю інформацію до громадськості", - зазначила Ганна Соломатіна.

Вона додала, що НАЗК не є незалежним органом, а його повністю контролюють влади.

"Мене особисто з двома колегами у вересні викликали до Адміністрації президента – так званий куратор по НАЗК – і пропонував, щоб усі перевірки, проекти рішень про які будуть винесені на засідання НАЗК, в першу чергу розглядалися в Адміністрації президента, а потім вже на засіданнях НАЗК ", - сказала чиновниця.

У свою чергу, нардеп Мустафа Найєм з посиланням на слова Соломатіної вказав, що людиною, який вимагав погоджувати рішення НАПК є перший заступник керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента Олексій Горащенков.

Крім цього, в НАБУ заявили, що почали досудове розслідування за фактом можливого вчинення службовими особами НАЗК і іншими особами.

Однак у НАЗК зазначені звинувачення заперечують і вважають це дискредитацією агентства.

"У зв'язку з цим Національне агентство найближчим часом направить до суду позовну заяву з вимогою спростування оприлюдненої сьогодні, 14 листопада 2017 року, недостовірної інформації. Позовна заява буде подана до суду відповідного району. Києва за місцем реєстрації відповідача", - відзначили в прес-службі відомства.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно НАБУ допитувало голови НАЗК Наталю Корчак.