RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Розгорається скандал навколо українського мера, який отримав громадянство РФ після її вторгнення в Україну

Інформація про те, що людина з ім'ям, прізвищем та по батькові, а також з датою народження, які збігаються з відповідними даними мера міста Добропілля Донецької області Андрія Аксьонова, має паспорт громадянина РФ міститься на сайті Федеральної податкової служби Росії.

На цей факт звернув увагу журналіст Денис Казанський.

Згідно з даними російського відомства, паспорт РФ був виданий Аксьонову 25 червня 2014 року. Нагадаємо, у цей час на Донбасі йшли активні бойові дії.

Нещодавно народний депутат Дмитро Лубинець опублікував документ, який свідчив про подачу заявки Аксьоновим на отримання російського паспорта. Аксьонов, за словами депутата, виїхав в окупований Крим, де і звернувся з проханням про надання паспорта РФ. Місцем проживання в заявці він вказав місто Севастополь.

Андрій Аксьонов став мером Добропілля в 2015 році. Раніше Аксьонова вже звинувачували в сепаратизмі в його бутність голови селищної ради смт Новодонецьке в 2014 році. Зокрема, на відео зафіксовано такі слова Аксьонова: "Я зобов'язаний виражати сподівання громадян, які тут живуть. Ось вони захочуть в Росії залишитися, і я повинен їм сказати, що так, треба залишитися в Росії. Захочуть вони приєднатися до Гондурасу, я кажу так, доведеться до Гондурасу приєднатися".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо нардепа Євгена Балицького за фактом сепаратизму.