RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Стало відомо про гучне вирішення Інтерполу щодо глави МВС часів Януковича

Інтерпол зняв з міжнародного розшуку за звинуваченням у розтраті грошових коштів Колишнього главу МВС України Віталія Захарченка та його заступника Віктора Ратушняка.

Про це заявив глава Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в інтерв'ю виданню "Фокус".

"Інтерпол категорично відмовляє оголошувати в розшук будь-якого фігуранта справ про протидію Майдану. Там кажуть, що ці злочини здійснювалися в умовах зміни влади, отже, можуть бути ознаки політичних переслідувань. "Титушек" вони в розшук ставлять, а от будь-якого, хто так чи інакше був пов'язаний з владою, від рядового "беркутівця" до вищого керівництва країни, — немає. Більш того, буквально місяць тому були зняті з міжнародного розшуку за звинуваченням у розтраті грошових коштів колишній міністр внутрішніх справ Захарченко та його заступник Ратушняк", - підкреслив Горбатюк.

Також він назвав загальне число злочинів, які були вчинені під час подій на Майдані.

"Розслідуються більше 3 тис. злочинів, скоєних під час Майдану. Про підозру повідомили 380 особам, обвинувальні акти з 239 направлені в суд. 48 осіб визнані винними. Одна людина відбуває реальний строк за гратами", - зазначив глава Департаменту спецрозслідувань ГПУ.

Він додав, що цим єдиним людиною є "титушка", а не співробітник правоохоронних органів.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці жовтня Інтерпол оголосив у розшук українського суддю Миколу Чауса, якого у минулому році правоохоронці спіймали на хабарі в 150 тисяч дол.