RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Самий логічний варіант: Тимчук оцінив ймовірність об'єднання Кремлем ДНР і ЛНР

Координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук вважає, що від Кремля можна очікувати об'єднання терористичних "ДНР" і "ЛНР" в одне утворення.

Таку думку він висловив в колонці для "Апострофа".

"Мені здається, об'єднання ЛНР і ДНР - це найбільш логічний і вигідний для Москви варіант на даний момент. У такому випадку підпис (ватажка ДНР Олександра - ред.) Захарченка, яка стоїть під Мінськими угодами, залишається в силі, оскільки він вже буде ватажком єдиного утворення - не знаю, як вони його назвуть. А для російських військових, що ЛНР і ДНР були окремо, що вони будуть разом - немає абсолютно ніякої різниці", - написав він.

Тимчук також зазначив, що в такому випадку у окупантів виникнуть проблеми з перерозподілом впливу.

"Виникає тільки проблема розподілу сфер впливу між ФСБ і Головним розвідувальним управлінням Генштабу ВС РФ. Але на території, підконтрольній ДНР, це давно вже вляглося - кожен відповідає за своє, куратори від обох відомств приставлені до конкретних "керівників". Очевидно, в ЛНР відбудеться якийсь перерозподіл. Як він буде здійснюватися, я на даний момент сказати не можу. Думаю, що на ЛНР просто перекладуть кальку з ДНР", - повідомив він.

Детальніше про розбірки терористів в Луганську читайте в колонці Дмитра Тимчука на "Апострофі" "Переворот" в Луганську і втеча ватажка ЛНР: у Москви є два варіанти.