RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Образ збирача земель погас: в Україні вказали на зміну риторики Путіна по Криму

Відомий журналіст Віталій Портников вважає, що жителів Росії перестало цікавити питання окупованого Криму, тому президент РФ Володимир Путін тепер намагається про півострів не згадувати.

Про це він написав на "Радіо Свобода".

"Крим більше "не працює". Образ збирача земель погас. Анексований півострів - при всій його "сакральності" - тепер мало цікавить російського обивателя, та й самого Путіна, здається, не цікавить. Крим - як валіза без ручки. Швидко відмовитися від нього не вийде, так як він "вписаний" в російську Конституцію. Грошей на окуповану територію йде сила-силенна. Дивідендів у внутрішній політиці він більше не приносить. У зовнішній - створює одні проблеми", - розповів Портников.

Доказом журналіст вважає те, що під час оголошення про балотування Путіна на президентських виборах 2018 року, тема Криму взагалі не згадувалася.

"Коли приймалося рішення про проведення президентських виборів, саме образ Путіна-збирача земель, Путіна часів "кримської промови" повинен був стати головним у передвиборній кампанії російського президента. Якщо хто не пам'ятає - вибори спеціально було перенесено на дату, яка повинна була нагадати росіянам про те, що "Кримнаш". Але зараз ні про який Крим не йдеться.

Читайте також інтерв'ю Віталія Портникова "Апострофу" У нас неймовірне вікно можливостей, але Україна все ще може стати колонією Росії.