RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Зайшли в глухий кут: на Заході озвучили прогноз по новому загостренню ситуації на Донбасі

Французький політолог і публіцист Лоран Шамонтен вважає, що Україну чекає застій в конфлікті на Донбасі.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"По-моєму, сценарій найвищої ймовірності - просто застій. Конфлікт на Донбасі буде тривати на низької інтенсивності ще, може бути, кілька років - просто тому, що все знаходяться в глухому куті. Хто може щось змінити там? Швидше за все, ще кілька років ми будемо перебувати в цьому глухому куті", - зазначив Шамонтен.

Політолог заявив, що у нього немає причин "бути особливо оптимістичним" з приводу розвитку мирного процесу.

Він також вважає, що погіршення ситуації на Донбасі чекати не варто, оскільки тоді санкції дестабілізують ситуацію в Росії.

"Є невизначеність щодо того, що може статися в Росії. З одного боку, для Росії небезпечно відверто йти далі, розвивати конфлікт проти України і навіть в інших місцях пострадянського простору, небезпечно починати новий конфлікт або розвивати вже існуючі. Якщо враховувати ефект санкцій, то, може, будуть якісь заворушення в Росії. Людям важко буде це виносити довше", - сказав політолог.

Шамонтен також зазначив, що на даний момент зберігається можливість глибокої кризи і розпаду Росії.

"Дуже велика криза в Росії, розпад Росії теж можливі, але не дуже вірогідний. На щастя, до речі, тому що це було б великою проблемою для всіх", - заявив він.

Детальніше про українські реформи, Мінські домовленості і завершення війни на Донбасі читайте в інтерв'ю Лорана Шамонтена "Апострофу" Є сценарій, при якому війна на Донбасі закінчиться через кілька років.