RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Тримається тільки на брехливому міфі: в Росії розповіли, як Путін веде країну до краху

Журналіст Ігор Яковенко вважає, що Росія зараз тримається на міфі рейтингу президента РФ Володимира Путіна і може не пережити нового його терміну.

Про це Яковенко написав на "7 дней".

Він заявив, що наступний термін Путіна буде "довічним", який "згодом може бути замінено вищою мірою, тобто розвалом Росії" і вирішив розібратися, яку політику проводитиме президент РФ надалі.

"Путін не буде нічого міняти в економіці. По-перше, він нічого в цьому не розуміє, а по-друге, його самого і його оточення все влаштовує. Не буде ніяких змін в тій частині зовнішньої політики, де мова йде про Україну і Захід. Путін не піде з Донбасу, тим більше з Криму, але і великої війни з Україною не буде, оскільки її суїцидальний характер для путінського режиму розуміє, можливо, навіть він сам. Без зміни політики по Україні відносини з Заходом змінити неможливо, так що тут теж константа", - написав Яковенко.

Також, журналіст вважає, що при Путіні Росія продовжить воювати, що може мати фатальні наслідки.

"Путін обов'язково продовжить воювати. І в Сирії, і в Лівії, а ще й в Судані і в Ємені. І тут можливий приліт "чорного лебедя" у вигляді того, що відвідав СРСР під час війни в Афганістані, яка зіграла не останню роль в розвалі Радянського Союзу. Росія - не СРСР. Це досить слабка в економічному плані країна, яку цілком можуть зламати путінські імперські амбіції", - написав він.

Також він вважає, що зміни "можливі у внутрішній політиці в зв'язку з істотним скороченням кормової бази для оточення Путіна і необхідністю подальшого закручування гайок".

"З моменту воцаріння Путіна на Русі пройшло 18 років. За цей час будівля держави російської застаріла і тримається тільки на брехливому міфі путінського рейтингу. Ще шість років країна на такому хиткій основі не протримається. Все цілком може закінчитися набагато раніше", - закінчив Яковенко.

Раніше свій прогноз на новий термін Путіна дав головний редактор "Еха Москви" Олексій Бенедиктов.