RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Трамп схвалив перші поставки летального зброї Україні - ЗМІ

Адміністрація президента США Дональда Трампа схвалила продаж летального оборонної зброї Україні, але поки мова про Javelin не йде.

Про це пише The Washington Post.

Посадові особи в адміністрації підтвердили, що Державний департамент у цьому місяці схвалив комерційну ліцензію, що дозволяє експорт снайперських систем Model M107A1, боєприпасів і пов'язаних з ними комплектуючих і аксесуарів в Україні на суму 41,5 млн. дол. США.

Джерела газети звертають увагу на те, що дозволу на експорт більш важких озброєнь, в тому числі переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin, влада США не дали.

"Я радий, що адміністрація схвалила продаж оборонної летальної зброї Україні. Це рішення було підтримано Конгресом в законі, прийнятому три роки тому, і відображає нашу прихильність України перед обличчям агресії з боку Росії", - наводить видання слова сенатора Боба Коркер, республіканця від штату Теннесі.

Експерти і офіційні особи заявили, що рішення Трампа було зваженим - він не схвалив все, що вимагали українці, але, тим не менш, схвалив перший продаж летального зброї, що є значною зміною підходу його адміністрації і політики США в цілому.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Переговори з Путіним проваляться, Україні дадуть серйозна зброя: приблизні терміни відомі".