RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Без дискусій і роздумів: названо умова, при якому ЄС призупинить безвіз з Україною

Для призупинення безвізового режиму претензії Єврокомісії до України можуть бути більш ніж серйозні.

Про це "Апострофу" розповів голова правління "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін.

"Формулювання настільки жорсткі, що жорсткіше може бути тільки призупинення безвіза. При цьому по нормативці, якщо буде така рекомендація в наступному звіті, ЄС не дискутує, не думає, не вважає, а просто припиняє безвіз", - запевняє Шабунін.

У свою чергу, член парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Сергій Лещенко вважає, що українська влада впевнено йде курсом прощання з безвізом.

"Якщо Україна буде продовжувати відкат в реформах, я думаю, що на рівні політичних органів ЄС все частіше стануть звучати пропозиції призупинити безвіз. І бюрократам з Брюсселя і Єврокомісії не залишиться іншого виходу, як реагувати на ці заяви, тому як бюрократи чутливі до позиції політичних органів ЄС. Для влади важливо не просто блокувати реформи, а домогтися відкату назад в тих досягненнях, які вже є, наприклад, зробити НАБУ ручним, щоб антикорупційний суд не був створений, щоб припинити розслідування я щодо високопоставлених корупціонерів. Насправді процес відкату тільки починається", - сказав Лещенко.

Читайте більше в матеріалі "Апострофа": Позбавлять чи Україну безвіза з ЄС: важлива інформація про претензії Європи.