RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

"Боги піару": український журналіст вказав на показову причетність Росії до обміну полонених на Донбасі

Український журналіст Роман Цимбалюк вказав на елементи піару в запланованому обмін полоненими на Донбасі, зокрема, лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука і президента РФ Володимира Путіна.

Про це журналіст написав на своїй сторінці в Facebook.

"Кілька років питання обміну не рухалася з мертвої точки, Кремль вимагав політичних поступок за повернення наших громадян. За цей період доля росіян, що потрапили в полон і адептів "русского мира" в українських тюрмах нікого в Росії не цікавила. У РФ працював режим "іхтамнєт", - зазначив Цимбалюк.

Він нагадав, що офіційно новий процес обміну полоненими запустився після телефонного дзвінка Віктора Медведчука президента Росії.

"І тут Медведчук приїхав у монастир, "випадково" зустрів свого кума Путіна і попросив провести обмін. Путін дав команду і питання відразу закрутився. Оформили як "телефонний дзвінок" своїм тінями на Донбасі. Причому за цей час провели ротацію одного з ватажків в Луганську, але всі роблять вигляд, що нічого не сталося, бо як вони там всі безликі і виконують накази", - пише журналіст.

Також він звернув увагу на роль РПЦ в процесі обміну полоненими.

"В якості головного піарника і посередника виступає РПЦ, що повинна привнести елемент "Божої допомоги" в операцію. Зроблено це для того, щоб показати Кирил спілкується з російськими ватажками, значить можна "зрозуміти і пробачити". Чисто по-російськи: з одного боку, російські служителі культу, з іншого - російське зброю, стріляють в українців Боги піару хрєнови", - підсумував Роман Цимбалюк.

Як повідомляв "Апостроф", українська сторона підтвердила, що обмін полоненими відбудеться 27 грудня.