RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Журналіст розповів, як МВС "кришує" нелегальний видобуток бурштину під Житомиром: опубліковано фото

Нелегальний видобуток бурштину в Житомирській області триває за сприяння Нацгвардії.

Про це журналіст Денис Казанський заявив в своєму блозі, опублікувавши фото.

Він зазначив, що бував на копальні "Корабель" в околицях сіл Шебедиха, Обище, Сущани, Пояски ще в 2015 році.

"Тоді при нашому наближенні копачі розбіглися по лісах, зате після нашого дзвінка в міліцію на "Корабель" спішно приїхало міліцейське начальство, губернатор і представники місцевої влади, які робили вигляд, що бачать"клондайк" в перший раз", - написав Казанський.

Він повідомив, що знову побував в цих місцях 4 січня і за цей час копальні тільки розрослися. Журналіст розповів про те, що, тепер копачі кожного разу платять за в'їзд на копальню на блокпосту Нацгвардії.

"Спочатку Нацгвардія дійсно охороняла нелегальні родовища і перешкоджала видобутку. Але потім відомому житомирському авторитету на прізвисько Пірат нібито вдалося "вирішити питання" з керівництвом МВС, і видобуток знову запрацювала під спільним контролем правоохоронців і братви", - написав він.

За словами журналіста, на копальні взимку працюють сотні людей, а навесні будуть тисячі. Рекультивація земель не проводиться, тому залишені крпальні виглядають як пустеля.

Казанський запитав про нелегальну розробці родовищ бурштину у начальника Олевської поліції майора Олексія Зозулі.

"Відпрацьовували таку інформацію, але вона не підтвердилася. Підключали співробітників Овруцького міжрайонного відділення СБУ, зараз контролюємо роботу всіх постів, я перевіряю регулярно. По видобутку бурштину - глобальної видобутку немає. "Партизани" намагаються вискакувати, але ми реагуємо, 29 грудня вилучили 6 помп", - спростував поліцейський інформацію про нелегальний видобуток.

Раніше мережу шокували фото масового видобутку бурштину в Рівненській області.