RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Розгром і запустіння: з'явилися свіжі фото розграбованих бойовиками ЛНР українських супермаркетів

Сепаратисти опублікували фото колишніх українських супермаркетів, які були розграбовані і знищені на окупованій території Луганської області.

Про це написав на своєму сайті так званий "Фонд держмайна ЛНР".

Список зруйнованих супермаркетів з фото називається "Мережа соціальних супермаркетів "Народний", які можуть бути надані в оренду". У списку знаходяться 26 супермаркетів, в тому числі 17 з позначкою "не функціонує".

Журналіст Денис Казанський у своєму блозі наводить опис одного з супермаркетів.

"Відсутнє електроживлення; електропроводка по магазину повністю знищена; приміщення потребують основного ремонту; відсутнє вагове та касове обладнання; відсутня система відеоспостереження. Розбито автоматичні вхідні двері і відсутня автоматика. Немає касового обладнання (pos-terminal IBM SurePos-300 model 4810-340, сканер штрихкодів суміщений з вагами), ваг з чекодруком і контрольних, устаткування для органіціі роботи ЛВС і обладнання для операторської", - зазначається там.

"Хто ж все це зробив? Карателі з добробатів?", - жартує Казанський.

"Дивно, як можна було влаштувати таку розруху навіть в торгівлі. Добре ще завод. Там все складно влаштовано. Але супермаркет в прохідному місці - це ж курка, яка несе золоті яйця! Завозьте товар і торгуйте. При "фашистської Україні" все це працювало, продукти продавалися і приносили власникам прибуток. А тепер все тупо розбите і розграбоване", - закінчив журналіст.

Раніше стало відомо про закриття з 10 січня одного з найбільших супермаркетів в Луганську.