RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

WP дізналося про причетність російської військової розвідки до створення вірусу для кібератаки по Україні

ЦРУ вважає, що "з високим ступенем ймовірності" вірус NotPetya (Petya), який атакував Україну в червні, був створений Головним розвідувальним управлінням РФ.

Про це повідомило The Washigton Post з посиланням на засекречені звіти ЦРУ.

Відзначається, що атака була "спробою пошкодити фінансову систему країни на тлі війни з бойовиками, лояльними Кремлю".

Як пише газета, хакери скористалися тактикою watering hole. Її суть полягає в тому, що коли хакери хочуть атакувати системи компаній і підприємств, вони заражають вірусом сайти, який найчастіше відвідують співробітники.

За даними ЦРУ, ГРУ використовувало вірус-вимагач, щоб було схоже, що за атакою стоять звичайні хакери, а не ціла держава.

"Протягом багатьох днів люди класифікували NotPetya як реального вимагача. Знадобилося кілька днів, щоб люди зрозуміли, що він робить", - сказав засновник компанії з кібербезпеки Comae Technologies Метт Суйче.

Як підкреслила The Washington Post, більше половину жертв NotPetya - українські об'єкти. Атаки зазнали системи Данії, Індії та Сполучених Штатів. У ЦРУ відмовилися коментувати цю інформацію.

Нагадаємо, 27 червня масштабна кібератака за допомогою вірусу Petya.A вразила українські банки, енергетичні компанії, урядові сайти і ряд інших об'єктів України. Після чого поширилася на інші країни.

Читайте також матеріал "Апострофа" Вірус Petya.А повернувся: хто захистить Україну від нових кібератак.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика