RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Журналісти розкрили деталі новорічного відпочинку Порошенко на Мальдівах: опубліковано відео

З 1 по 8 січня, під час неафішованого різдвяного відпочинку на Мальдівах, президент Петро Порошенко орендував окремий острів.

Про це йдеться в розслідуванні "Mr Petro Incognito. Таємний відпустку президента Порошенко програми "Схеми", пише Радіо Свобода.

З достовірних джерел виданню стало відомо, що президент і його гості протягом семи днів і шести ночей відпочивали на Мальдівських островах в п'ятизірковому курортному готелі Cheval Blanc, який складається тільки з приватних вілл посеред Індійського океану.

В готелі президент зареєструвався під ім'ям Mr. Petro Incognito (Ukraine).

2 дітей і 8 дорослих, серед яких український президент, оселилися на найдорожчій віллі курорту owner's Villa (Private Island), розташованої на окремому острові. Крім основної вілли з басейном тут також є гостьова вілла, двоповерхові апартаменти, причал для човнів, зона спа, місце для обіду на свіжому повітрі і приватний пляж.

З достовірних джерел "Схемам" вдалося дізнатися, що оренда окремого острова на курорті Cheval Blanc коштувала 46 тисяч доларів на добу. Таким чином, підрахували журналісти, під час відпочинку Порошенко вартість проживання за 6 ночей обійшлася в 276 тисяч доларів. Були й додаткові витрати на острові на розваги і харчування, вартість яких становила всього 37 550 доларів. З огляду на це, а також переліт на чартері з очікуванням літака на Мальдівах, який коштував 188 тисяч доларів (або 154 тис євро), Петро Порошенко витратив на тижневий різдвяну відпустку на екзотичних островах не менш 500 тисяч доларів, що більше 14 мільйонів гривень.

8 січня 2018 журналісти "Схе"помітили, як близько 15 годин з міжнародного аеропорту міста Мале (Мальдівські острови) злетів приватний літак Falcon 7X. На публічному онлайн-ресурсі FlightRadar можна було побачити, як цей літак з бортовим номером ТЗ-КМR перетнув Індійський океан. За інформацією з власних джерел програми "Схеми", на борту цього літака - президент України Петро Порошенко.

У той же час в районі аеропорту "Київ" не спостерігалося ні активності по прильоту першої особи держави. Де поліцейські автомобілі? Чому перехресті не чергують регулювальники? Коли приїде Нацгвардія і співробітники Управління державної охорони? Вони завжди супроводжують рух президентського кортежу. Це звичні атрибути її безпеки.

Тим часом FlightRadar показав, як повітряне судно вже облетіло територію Криму. А потім повернуло в бік Києва.

Коли автомобіль зі знімальною групою об'їхав навколо аеропорту, вдалося зафіксувати Mercedes з мікроавтобусом супроводу, які заїхали в віддалені ворота, через які можна потрапити в найбільш віддалену територію аеропорту. Згодом один за іншим, намагаючись залишитися непоміченими, таким же чином на територію аеропорту "Київ" потрапили чотири мікроавтобуси-мультиван. Також до воріт з вимкненими фарами під'їхав Land Cruiser.

Однак літак не зупинився в місцях, де зазвичай паркується приватна авіація, а поїхав на доріжку у авіазаводу - в найбільш віддалену частину аеропорту, подалі від терміналів А і D, якими користуються звичайні пасажири, і від VIP-терміналу, через який традиційно літають пасажири приватних літаків. Журналісти "Схем" зафіксували, як літак зупинився, а вже через 4 хвилини кортеж виїхав з воріт і покинув територію аеропорту. Він сформувався з чотирьох мультивени Volkswagen і Mercedes і поїхав на Кільцеву дорогу.

На перехрестях не було поліцейських, а сам кортеж проїхав без проблискових маячків і мигалок. Машини в тому ж складі попрямували в сторону Обухівської траси, далі повернули в селище Козин і через кілька хвилин заїхали в ворота угідь президента України Петра Порошенка.

Редакція направила лист на адресу цієї компанії з проханням розрахувати, скільки буде коштувати переліт цим літаком з Києва в Мале і звідти до Києва з урахуванням перебування в столиці Мальдівських островів протягом 7 днів.

У відповідь представники компанії запропонували дві опції:

Переліт Київ-Мале-Київ з урахуванням перебування літака на Мальдівах протягом 7 днів коштує 154 000 євро.

Або переліт Київ-Мале, Мале-Київ з поверненням літака через 7 днів. Це обійдеться в 119 000 євро.

В Адміністрації президента і особисто сам глава держави уникли відповідей на питання про те, яким чином здійснювалася оплата за переліт і проживання, в яку суму обійшовся відпочинок, хто був разом з президентом на борту літака. Також невідомо, чи зустрічався Порошенко з кимось із офіційних осіб інших країн, політиками або бізнесменами під час свого перебування на Мальдівах і проходив він паспортний і митний контроль під час вильоту і прильоту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше аналітики розповіли, хто стане головним суперником Порошенко на виборах в Україні.