RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Назад у 90-ті: відомий журналіст пояснив, кому вигідно позбавлення мобільного зв'язку людей в ОРДЛО

Мобільний зв'язок Vodafone було відключено на окупованому Донбасі з метою підвищення прибутку "місцевого" оператора "Фенікс".

Про це повідомив журналіст і блогер Денис Казанський в інтерв'ю "Апострофу".

"МТС було відключений цілеспрямовано і спеціально для того, щоб таким чином грабувати людей, ввести нового монополіста. Вони ввели свій мобільний зв'язок, якому тепер немає альтернатив, і, відповідно, можуть ломити які завгодно ціни. Сьогодні дзвінок на українські оператори коштує п'ять-сім гривень, а завтра поставлять 10-15, і люди нікуди не дінуться. Якщо завтра одна хвилина буде коштувати 15 гривень, то люди будуть платити, тому що у них немає вибору. Не можна нічого зробити - або без зв'язку взагалі, або плати ось такі гроші", - розповів він.

"Почнемо з того, що сам МТС заявляв про те, що приблизно третина обладнання на тій території була знищена. За ці роки, до моменту відключення зв'язку, приблизно третина обладнання була поламана і тому там зв'язок взагалі був дуже поганий - МТС пропадав, погано приймав дзвінки, місцями взагалі не було зв'язку. тобто зв'язок був набагато гірше, ніж в Україні. Ну а тепер все прийшло до логічного фіналу, а люди поставлені в таке становище", - повідомив журналіст.

Казанський зазначає, що люди на окупованих територіях зараз поставлені в безвихідну ситуацію, оскільки їх думкою більше ніхто не цікавиться.

"Потрібно було тоді, чотири роки тому, виходити і говорити щось. Навесні 2014 року ще було важливо, скільки людей вийде на вулиці, що вони скажуть. Зараз ніхто нікого не питає, немає ніякої навіть видимості референдумів або ще чогось" , - розповів він.

"Люди відкинуті, звичайно, не в кам'яний вік, але в початок 90-х, коли мобільний зв'язок був дуже дорогий і дуже поганий", - зазначив журналіст.

Читайте докладніше про ситуацію на Донбасі в інтерв'ю Дениса Казанського "Апострофу" Ситуація на Донбасі жахлива, все йде до одного варіанту.