RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Бойовики чекають наступу ЗСУ на Донбасі: стали відомі напрями

Росія інформує бойовиків "ДНР" і "ЛНР" про нібито підготовку української армії до наступу, тому незаконні збройні формування зміцнюють свої позиції.

Про це "Апострофу" розповів координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук.

"Бойовики ж постійно говорять, що українська армія намагатиметься відвоювати території. Більше того, це навіть не пропаганда. Вони реально вірять, що в районі Світлодарської дуги буде наступ ЗСУ, потім в районі Докучаєвська, в районі Маріуполя. Вони в це реально вірять. Ми бачимо, коли вони обладнують цілі райони оборони - рівня батальйону-бригади. Ми розуміємо, що з Москви їх орієнтують на те, що готуйтеся до наступу ЗСУ. Це факт", - зазначив експерт.

За його словами, бойовики реально вірять в те, що після прийняття Верховною Радою закону про деокупацію Донбасу українські війська в зоні АТО підуть у наступ. Однак Тимчук заперечує, що президент України Петро Порошенко віддасть такий наказ.

"Ми бачимо, що наше військово-політичне керівництво зосереджується на прихильності до Мінських домовленостей, мирного діалогу тощо. Я не вірю в те, що верховний головнокомандувач, яким є президент України, в найближчі кілька днів або тижнів дасть команду на військову операцію на Донбасі", - підсумував нардеп.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": У Москві сказали: бойовики на Донеччині готуються до наступу ЗСУ