RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Ви, хлопці, з ким? У Росії розповіли про розкол в оточенні Путіна

У зв'язку з наближенням публікації США "Кремлівської доповіді", російська еліта може розділитися на дві частини.

Про це написав російський блогер і фінансист Слава Рабинович в колонці на "Апострофі".

Він зазначає, що президент РФ Володимир Путін "18 років служив для так званої еліти якоїсь дахом, щоб красти в Росії, а активи тримати на Заході", але зараз зростає можливість розколу цієї еліти.

"Ті, кому пізно пити "Боржомі" - тобто Ковальчук, Тимченко, Ротенберги, Якунін, Патрушев, Кисельов, ось ця мразота, яка вже потрапила під санкції і не зможе ніяким чином з-під них вибратися до кінця свого життя, - будуть триматися при Путіні і будуть з ним до кінця. Їм просто більше нікуди податися. А ось ті, кому є що втрачати, повинні будуть зробити свій вибір. Їх американці запитують: ви, хлопці, з ким? Ось у вас є мільярд, у деяких десять, а у деяких навіть п'ятнадцять і сімнадцять мільярдів доларів в активах і грошових коштах. Ви що вибираєте: Америку і свої мільярди або Путіна?", - написав Рабинович.

Публіцист допускає, що ймовірно, більшість з них виберуть свої гроші.

"Ми не знаємо, як це буде відбуватися - як довго, в якій формі. Зараз сказати неможливо. Механізмів в Росії немає: механізми імпічменту і змінюваності влади не працюють. А якщо нічого не працює, єдине, що ми можемо сказати, процес заміни президента в Росії відбудеться точно не на виборах. А як він станеться - ніхто не знає", - зробив висновок Рабинович.

Читайте докладніше в колонці Слави Рабиновича на "Апострофі" Мрія збувається: оточення Путіна розколеться на дві частини.