RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Влада заговорила про масштабну перевірку громадян, які отримали паспорт України

Державна міграційна служба (ДМС) почала перевірку всіх осіб, які отримали громадянство України за роки незалежності країни.

Про це заявив голова ДМС Максим Соколюк на річній підсумковій колегії МВС, передає УНІАН.

Він зазначив, що іноді суди приймають рішення про проживання в Україні на підставі підробленої довідки про проживання в країні до 1991 року.

"Розпочата робота по повній перевірці підстав набуття українського громадянства за всі роки незалежності. Особливу увагу буде приділено отриманню громадянства за новим свідоцтвом про народження особи та на підставі рішень судів про встановлення факту проживання в Україні до 1991 року", - говорить Соколюк.

Також він заявив про ухвалення судами рішень без залучення ДМС третьою стороною, які міграційна служба зобов'язана виконувати. Зокрема, за словами Соколюка, подібні судові рішення стосуються підстав для набуття громадянства України, легалізації незаконних мігрантів і відновлення на посадах звільнених за проступки осіб.

Як повідомляв "Апостроф", у ГМС розповіли, чому не позбавили громадянства України депутата Держдуми РФ Наталію Поклонську.