RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Журналісти розкрили шокуючі дані про бізнес українських чиновників в окупованому Криму

60% українських чиновників, у яких був бізнес в Криму, після окупації півострова Росією продовжують їм займатися, створивши російські фірми-клони. При цьому близько 67% з них не афішують цей факт у своїх деклараціях.

Про це повідомляє Bihus.info.

Зокрема, в період з грудня 2014 року по січень 2015 року в російський ЕГРЮЛ були внесені відомості про чотири компаніях депутата Київської міської ради Ігоря Баленка: ТОВ "Готель "Чайка", ТОВ "Виробничо-комерційне об'єднання "Соляріс", ПАТ "Ремез" і ТОВ "МП "Оптимум-К".

Засновником клону "Соляріс" виявився сам Баленко, а фірм "Чайка" і "Отимум-К" - українські компанії депутата: ТОВ "7 днів" та ТОВ "Н.С.До. Сіті". Журналісти підкреслюють, що Баленко в декларації російські компанії не вказував.

Крім цього, 13 українських чиновників володіли компаніями в Росії (станом на 2016 рік). Зокрема, депутат Верховної Ради В'ячеслав Богуслаєв є кінцевим бенефіціарним власником семи російських фірм.

Як повідомляв "Апостроф", МЗС РФ дав пояснення щодо громадянства народного депутата України з фракції "Самопоміч" Єгора Соболєва.