RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Парламент Молдови виступив з гучними звинуваченнями на адресу Росії: з'явилася реакція Додона

8 лютого парламент Молдови прийняв резолюцію, в якій звинуватив Росію у посяганні на інформаційну безпеку країни і втручанні в її внутрішні справи.

Про це повідомляє NewsMaker.

"У прийнятій парламентом декларації йдеться про "образливі заяви на адресу нашої країни і наших громадян, заборони для молдавських експортерів, політичному переслідування молдавських офіційних осіб". Все це, на думку авторів документа, "являє собою відкрите втручання московських політиків і деяких російських структур в політичне життя нашої країни і вказує на провокаційне і недружнє ставлення до Молдови", - пише молдовське видання.

Президент Молдови Ігор Додон вже відреагував на прийняту резолюцію, назвавши її "неврівноваженим антиросійським жестом" і "політичним самогубством".

"Сьогоднішня заява парламенту є найбільш неврівноваженим антиросійський жест на вищому рівні за останні 25 років. Сьогодні парламентські євроуніоністи переплюнули навіть ворожу риторику ультранаціоналістских фронтістів початку 90-их років. Всі ці систематичні і навмисні провокації мають на меті змусити російську сторону на відповідні рівнозначні дії на адресу нашої країни", - написав він у Facebook.

Нагадаємо, раніше Молдова відкликала свого посла з Росії.