RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Про Сирію промовчали: розкриті деталі нового розмови Трампа з Путіним

Увечері 12 лютого відбулися телефонні переговори президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна, в ході яких вони обговорили ситуацію в Палестині і навколо КНДР.

Про це повідомив Білий дім на своєму сайті.

"Президент Путін зазначив, що буде зустрічатися сьогодні ввечері з президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом, і президент Трамп зазначив, що зараз настав час працювати над досягненням угоди про тривалий мир", - наголошується в повідомленні.

Президент США також торкнувся теми Північної Кореї.

"Президент Трамп нагадав про важливість здійснити наступні кроки для забезпечення денуклеаризації Північної Кореї", - відзначили в зв'язку з цим в Білому домі.

Крім того, повідомляється, що глава Білого дому висловив співчуття російській стороні в зв'язку з авіакатастрофою рейсу 703 Саратовских авіаліній 11 лютого.

"Президент Трамп сказав, що Сполучені Штати готові допомогти російській владі з проведенням їх розслідування", - відзначили в адміністрації президента США.

Варто відзначити, що вночі з 7 на 8 лютого в Сирії курди з СДС за участю збройних сил США розгромили наступаючих російських найманців з числа ПВК "Вагнера", а також сирійських "ISIS Hunters". За найскромнішими даними, загинуло не менше 200 найманців з Росії. За офіційною версією, Трамп і Путін про інцидент не згадали.

Детальніше читайте в колонці російського політолога Дмитра Орешкина на "Апострофі" Путін отримав удар і потрапив в незнайому ситуацію: що значить розгром найманців РФ в Сирії.