RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Екс-депутат Держдуми розповів про фінансування бойовиків ДНР-ЛНР сином Януковича

Екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов заявив, що початковий етап конфлікту на Донбасі і створення так званих "ДНР" і "ЛНР" фінансувався сином колишнього президента України Віктора Януковича Олександром.

Про це Пономарьов повідомив журналістам після дачі свідчень в Оболонському районному суді Києва у справі про держзраду Януковича, передає "Інтерфакс-Україна".

"За тією інформацією, яка у мене є, початковий етап того, що відбувалося на Донбасі з утворенням "ДНР" і "ЛНР" фінансувався Олександром Януковичем", - сказав Понамарьов.

За його словами, Олександр Янукович у визначеній мірі змушений був фінансувати ці процеси, оскільки не були виконані зобов'язання з приводу того, що його батько залишиться президентом, а Україна не піде в Євросоюз і НАТО, і залишиться в сфері впливу Росії.

Пономарьов підкреслив, що саме Олександр Янукович був головним представником і вигодонабувачем від домовленості тодішньої української влади з РФ про надання Україні запозичень у розмірі 3 млрд дол у грудні 2013 року через схему з державними облігаціями.

Як повідомляв "Апостроф", Ілля Пономарьов заявив, що в результаті купівлі Росією державних облігацій України сім'я Януковича збагатилася на 1 млрд дол.