RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

На Заході озвучили чотири важливих вимоги до України з приводу створення Антикорупційного суду

Верховна Рада повинна внести ряд змін в закон про антикорупційний суд і зробити це швидко.

Про це повідомив глава Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, передає "Realist".

"Перш за все, юрисдикція цього суду повинна відповідати юрисдикції НАБУ і САП. Другий момент - ми повинні розуміти, що з поточними критеріями відбору нових суддів дуже невелика кількість українців зможуть їм відповідати. І тому ми думаємо, що критерії відбору повинні бути розширені. Третій - ми хотіли б переконатися, що міжнародне співтовариство може відігравати важливу роль в процесі добору суддів. Хоча фінальний відбір повинен залишатися за українцями, ми вважаємо, що міжнародне співтовариство повинне мати можливість послужити "фільтром"", - завив він.

Мінгранеллі додав, що позиція ЄС полягає в тому, що міжнародне співтовариство має бути представлено не тільки міжнародними організаціями, але і донорами.

"І фінальна позиція, якої дотримується багатьма людьми, - весь цей процес повинен рухатися дуже швидко. Ми не можемо все це обговорювати місяцями. Це повинно бути вирішено в найближчі тижні - на наступній сесії Верховної Ради. У той же час ми будемо проводити обговорення з парламентськими комітетами, вони будуть в курсі всіх наших коментарів, сумнівів і пропозицій. Тому ми не бачимо ніяких причин, чому це не може бути прийнято в найближчі кілька тижнів", - розповів він.

Раніше в МВФ жорстко розкритикували законопроект про антикорупційні суди.