RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Порошенко поговорив з Путіним про Донбас і заручників: перші подробиці

У вівторок, 12 лютого, пройшла розмова по телефону між президентами України Петром Порошенко і Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Дзеркало тижня.

За словами джерела видання, розмова була досить тривалою. Відомо, що її ініціювала українська сторона. Приводом для телефонної розмови стала третя річниця підписання других Мінських домовленостей.

У прес-службі Адміністрації президента України підтвердили факт розмови.

"Президент України провів телефонну розмову з президентом Росії для активізації звільнення українських заручників, зокрема обміну полонених прикордонників і звільнення українських військових на окупованих територіях. Також було обговорено порядок денний зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки, яка запланована на 16 лютого в Мюнхені. Телефонна розмова відбулася в координації з європейськими партнерами по Нормандському формату і американськими союзниками", - зазначили у відомстві.

Як писав "Апостроф", раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко не проводив жодної зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним після укладення Мінських угод.