RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Не тільки виведення військ: в Україні розповіли, скільки десятиліть знадобиться для вирішення проблеми Донбасу

Рішення проблеми реінтеграції Донбасу займе кілька десятків років.

Про це "Апострофу" заявив колишній представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Роман Безсмертний.

Нагадаємо, раніше дипломат заявив, що пропонував президентові України Петру Порошенку власну версію законопроекту щодо реінтеграції Донбасу, але той її читати не став.

"На жаль, в ухвалений документ нічого не включено з тих ідей, які я пропонував. Більше того, на основі думок, які тоді ми викладали з колегами, була підготована концепція реінтеграції, яку я представляв на Тристоронній контактній групі. Але, на жаль, ні ту концепцію, ні її зміст абсолютно ніяк не використали, хоча там було сформовано багато ідей, які при розкритті давали відповідь на приблизно тридцятирічну історію розв’язання проблеми. Адже вона несе в собі не тільки питання демілітаризації, деокупації, демобілізації, а й економічну, соціальну складові, які не будуть вирішені ні за рік, ні за п’ять, ні за десять, бо це травми, які житимуть щонайменше два покоління, а це 40 років", - вважає Безсмертний.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Війна Росії та України - лише чверть проблеми, ситуація набагато жорсткіша - Роман Безсмертний