RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

​Названо п'ять головних страшилок про Україну, які розповсюджуються в ОРДЛО

Опубліковані найпоширеніші на територіях, контрольованих бойовиками так званих ДНР-ЛНР, міфи про загрозу з боку України.

Про це в своєму матеріалі пише "Апостроф".

1. Війна. Серед найбільш популярних страшилок є вже звичні, стандартні історії про прагнення Києва розгорнути широкомасштабний наступ на Донецьк і Луганськ. Причому без інструкторів НАТО, які готують українські війська до зачисток населених пунктів, не обійдеться.

2. Табори. Поширення отримали і старі розповіді про фільтраційні табори, які Київ має намір організувати для збору там всіх російськомовних і незгодних з політикою влади. Само собою, охороняти ці табори будуть "бойовики" "Правого сектора".

3. Стеження. Також "Правий сектор" нібито причетний і до інших репресій, наприклад до тотального прослуховування всіх мобільних телефонів на неокупованих територіях Донбасу. У Сєвєродонецьку і Сватове "правосєкі" працюють в зв'язці з СБУ, вламуючись до домівок всіх, у кого в телефоні почують крамолу.

4. Вербування. Ще один страх - загроза вербування жителів так званих ДНР-ЛНР української розвідкою. Щоб уникнути цього, ватажок ДНР Олександр Захарченко навіть видав указ про заборону виїзду на територію підконтрольну Україні всім працівникам тамтешніх "держструктур".

5. Кульки. Але в той же час є і досить "оригінальні" страшилки, наприклад про підпали полів за допомогою повітряних кульок та мобільних телефонів. Чому "карателі" повинні вдаватися саме до цього дивного методу, а не до більш звичних мін і артилерії, не пояснюється.

Більш докладно про це читайте в матеріалі "Апострофа" - "ЗСУ дуже скоро підуть на Донецьк": чого бояться і чим лякають людей бойовики ДНР-ЛНР.