RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Влада України зробила важливу заяву по розриву з Росією договору про дружбу

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що МЗС підготував пропозицію щодо денонсації Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Російською Федерацією і Україною.

Про це повідомила голова підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету Верховної Ради у закордонних справах Світлана Заліщук.

"Міністр Павло Клімкін на нашому комітеті у закордонних справ анонсував, що МЗС підготувало пропозиції для президента щодо виходу з органів СНД та денонсації Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією. На питання коли можна очікувати таких рішень міністр відповів, що рішення за главою держави", - написала Заліщук на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, у зазначеному договорі закріплюються принцип стратегічного партнерства, визнання непорушності існуючих кордонів, поваги до територіальної цілісності та взаємні зобов'язання не використовувати свою територію шкоди безпеці один одного.

Договір був підписаний в 1997 році, ратифікований парламентами РФ і України – в 1998 році.

Як повідомляв "Апостроф", Міністерство молоді і спорту України заборонило спортсменам брати участь у змаганнях на території Росії.