RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

США знову провели авіарозвідку над Донбасом біля кордону з Росією

Безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4B Global Hawk в неділю,18 березня, здійснив черговий багатогодинний розвідувальний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі, кілька разів наближаючись до кордону з Росією.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на моніторингові дані західних авіаційних ресурсів.

RQ-4B Global Hawk з бортовим номером 05-2024, який вилетів з авіабази Сігонелла на Сицилії, протягом 11 годин літав уздовж лінії розмежування на Донбасі, перебуваючи в підконтрольному Україні повітряному просторі.

Відзначається, що під час польоту безпілотник здійснив не менше семи прольотів на відстані приблизно 40-55 км від межують з Луганською областю районами Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей РФ. У той момент він перебував над Новопсковським районом Луганської області, на висоті близько 16 км

З урахуванням можливостей безпілотника ведення розвідки на глибину понад 200 км RQ-4 Global Hawk міг спостерігати за всією підконтрольної бойовикам "ДНР" і "ЛНР" територією, а також великою частиною території прикордонних областей Росії.

Безпілотник ВПС США вранці 18 березня увійшов у повітряний простір України з боку Румунії на північ Молдавії і продовжив політ на схід над Кіровоградською та Дніпропетровською областями у бік кордону з РФ. Він курсував уздовж лінії розмежування на Донбасі на відстані близько 70-80 км від неї.

Після цього ввечері RQ-4 Global Hawk пішов з повітряного простору над Донбасом, повернувшись на авіабазу в Італії.

Як повідомляв "Апостроф", кілька днів тому безпілотник ВПС США RQ-4 Global Hawk провів розвідку біля берегів окупованого Криму і над Донбасом.