RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Готували ліквідацію: Савченко виступила з гучним звинуваченням на адресу влади

У вівторок, 20 березня, народний депутат Надія Савченко заявила, що з Адміністрації президента України надходив наказ про її ліквідацію.

Про це вона сказала на брифінгу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Перший раз я отримала попередження, що є наказ Банкової про мою фізичну ліквідацію від Адміністрації президента, від Таранова (тоді заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов - ред.), незабаром після чого він загинув. Другий раз я отримала попередження від зовнішньої розвідки, що є наказ про мою ліквідації, знову-таки з Банкової", - зазначила вона.

Савченко запевнила, що її сестра особисто спілкувалася з новим заступником глави Адміністрації президента Валерієм Кондратюком, щоб не допустити реалізації такого сценарію.

Разом з тим, нардеп уточнила, що отримувала інформацію про можливу ліквідацію тричі.

"Я зрозуміла, що четвертий раз мене можуть не попередити. Моїм завданням було якомога ближче наблизити тих, кому поставлено було завдання про мою ліквідацію", - сказала Савченко.

За її словами, влада хотіла використати її для провокації і організації держперевороту. Так, нардеп стверджує, що з нею зв'язалися люди (вона назвала їх "об'єкт А"), яким було поставлено завдання її ліквідувати. При цьому Савченко наблизила цих людей до себе і вивела їх на своїх знайомих з ОРДЛО, які хотіли здійснити переворот на непідконтрольних Києву територіях Донбасу.

Вона підкреслила, що люди, що вийшли на контакт, спробували створити таку ситуацію, щоб у майбутньому можна було організувати політичну провокацію. При цьому Савченко додала, що докази, які нібито має генеральний прокурор України Юрій Луценко, придумані.

"Провокація вдалася, і це ще не кінець", - заявила Савченко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Савченко, яку генпрокурор Юрій Луценко звинуватив у підготовці терактів і державного перевороту, в прямому ефірі продемонструвала вміст своєї сумки, висипавши його на стіл перед камерами.