RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Можливі різні сценарії: в Україні озвучили цікавий прогноз щодо нового загострення ситуації на Донбасі

Незважаючи на відчутне зниження інтенсивності бойових дій на Донбасі, нове кровопролитне протистояння може спалахнути там за дуже короткий час.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів волонтер, координатор проекту "Стоп терор" Семен Кабакаєв.

"Треба відверто сказати, що за останні півроку інтенсивність конфлікту знизилася. Якщо говорити мовою цифр, то одна людина гине раз на два-три дні, а не щодня. Обстріли є постійно, ніхто не дотримується перемир’я у повному обсязі, але те, що кількість атак зменшується – це факт", - констатує волонтер.

При цьому він зазначає, що ворожі ДРГ періодично виходять на підконтрольні українським військовим ділянки, продовжують роботу снайпери.

"Але навіть у такому тліючому стані підпалити її можна протягом однієї години. Ми розуміємо це й готові до такого розвитку подій. Ми чекаємо рішення, яке буде ухвалене або в Кремлі, або на переговорах у Мінську, або в "нормандському форматі". Ситуація зав’язана не лише на військовій складовій, а й на політичній. Боротьба триває також на політико-дипломатичній арені, й вона є найголовнішою – тільки через ці рішення ми розумітимемо, чи будуть далі активні бойові дії, чи ні", - пояснює Кабакаєв.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі" - Війну на Донбасі можна підпалити протягом години, рішення приймаються не тільки в Кремлі - відомий волонтер.