RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Справа Савченко: джерело у владі розкрило три сценарії

Після затримання нардепа Надії Савченко, яку підозрюють у підготовці теракту в будівлі Верховної Ради та намірах організувати силове захоплення влади, можливі три сценарії розвитку подій. При цьому в самої Савченко зараз проблеми - практично ніхто не хоче надавати їй допомогу, зокрема в юридичному плані.

Про це "Апострофу" розповіло джерело в українській владі.

"Росія за неї заступатися не буде, хоча пролунають піар-заяви про "бардак" в Україні. Захід буде мовчати, у нас (в Україні, -"Апостроф") з новою силою будуть закручувати гайки та лякати", - поділився очікуваннями співрозмовник.

Крім того, на його думку, влада намагатиметься витіснити тему Савченко з медіа-простору.

"Зроблять все, щоби про неї протягом місяця забули, суд хочуть зробити закритим, хоча це не вдасться, якщо в неї будуть хоча б трохи грамотні адвокати. Правда, з цим є серйозна проблема: ніхто реально не хоче за Савченко "підписуватися", - вважає джерело "Апострофа".

За його словами, можна припустити три сценарії розвитку подій.

"Перший - зроблять все, щоби про Савченко забули. Другий - можливі спроби організувати якийсь "переворот" із боку радикальних елементів, адже ідея вже "посіяна" в головах. Третій варіант - погіршення призведе до створення підпільних рухів за Савченко, які легалізуються і висунуть її на посаду президента", - резюмував співрозмовник видання.

Разом з тим, один із нардепів, які перебували в залі ВР під час голосування з питання зняття недоторканності із Савченко, зізнався "Апострофу": "Всі проголосували, тому що реально злякалися".

Всі останні подробиці справи Савченко читайте в матеріалі "Апострофа": Савченко затримали і відвели в СБУ: що відомо на даний момент.