RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Савченко зробила гучне зізнання про підготовку терактів в Раді

Народний депутат Надія Савченко фактично зізналася в підготовці планів терактів в урядовому кварталі Києва.

Відповідну заяву Савченко зробила на засіданні регламентного комітету Верховної Ради. Нардеп стверджує, що офіцери військової частини з Хмельницького, куди Надія Савченко з Володимиром Рубаном нібито привезли зброю з непідконтрольною Україні території Донбасу в 2017 році, пішли на угоду зі слідством.

За її словами, вона дійсно малювала плани підготовки обстрілу парламенту з мінометів. Нардеп стверджує, що таким чином вона хотіла змусити українські спецслужби працювати. Савченко каже, що знала про стеження спецслужб за нею і "підігравала" їм, насправді складаючи плани провезення зброї і здійснюючи переговори з низкою військових.

"У кожного українця є такі мрії, щоб вибухнула Рада", - сказала Савченко.

"Важливо було вивозити зброю (з ОРДЛО - ред.). Важливо було дати зрозуміти владі, що ця зброя може бути використано проти них ... Я робила політичну провокацію", - сказала нардеп, відзначаючи, що "кожен вивезений з окупованого Донбасу патрон не полетить в сторону українських військових".

Також в ході виступу Савченко визнала свої неодноразові поїздки на підконтрольні бойовикам території Донбасу. За словами нардепа, її поїздки через лінію фронту були "спеціальними операціями" і проводилися за допомогою волонтерів.

Нагадаємо, у четвер, 22 березня, очікується голосування за зняття депутатської недоторканності з нардепа Савченко. Її звинувачують в підготовці кривавого теракту у Верховній Раді.