RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Порошенко і Путін зробили спільну заяву з приводу перемир'я на Донбасі

Лідери країн "Нормандської четвірки" України, Німеччини, Росії, і Франції - Петро Порошенко, Ангела Меркель, Володимир Путін і Еммануель Макрон планують розглянути можливі кроки для прискореного виконання Мінських угод.

Про це 29 березня повідомляється на офіційному сайті президента України.

"Лідери країн Нормандської четвірки підтверджують їхню відданість імплементації Мінських домовленостей у всіх її вимірах (безпековому, політичному, гуманітарному та соціально-економічному). Вони розглянуть можливі шляхи прискорення імплементації домовленостей у найближчі місяці", - сказано в повідомленні.

Крім того, лідери країни вітають угоду про відновлення режиму припинення вогню з нагоди свята Великодня, яке вступить в силу 30 березня і наголошують на важливості забезпечення ефективного моніторингу процесу з боку СММ ОБСЄ.

"На тлі успішного звільнення близько 300 осіб 27 грудня 2017 року, вони закликали докладати більше зусиль з метою звільнення решти відповідно до формули "всіх на всіх", - також наголошується в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", зустріч "нормандської четвірки" на рівні глав міністерств закордонних справ повинна була відбутися 17 лютого. Однак переговори не відбулися через те що глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель змушений був бути присутнім на внутрішньопартійних переговорах в Берліні.