RU  UA  EN

Вівторок, 9 липня
  • НБУ:USD 40.39
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.39
Політика

Новини

8 липня

Всі новини

США звинуватили Росію в новій смертельній хіматаці в Сирії, внаслідок якої загинули десятки людей

Росія несе відповідальність за хімічну атаку, яку урядові сили в Сирії провели проти повстанців, внаслідок чого загинули десятки людей, а ще сотні, - постраждали.

Про це телеканалу CNN розповіли в Держдепі США.

"Історія застосування режимом хімічної зброї проти власного народу добре відома, і фактично вона розпочалася з заринової атаки в Східній Гуті 21 серпня 2013 року, в результаті якої загинули більше 1000 сирійців", - розповіли в американському відомстві.

Так, США вважають Росію відповідальною за проведення в Сирії хімічних атак.

"Підтримка, яка надається Росією режиму Асада, а також відмова припинити використання хімічної зброї в Сирії ставлять під сумнів прихильність (Москви) подоланню кризи", - цитує видання слова чиновника.

Пізніше спікер Держдепу США Хізер Нойерт виступила з офіційними закликами до Росії про припинення підтримки режиму президента Сирії Башара Асада.

"Свідоцтва місцевих активістів і медичного персоналу вказують на потенційно велику кількість жертв, серед яких - цілі сім'ї, які намагаються врятуватися в укриттях. Ці дані - якщо вони підтвердяться - викликають жах і вимагають негайного реагування з боку міжнародного співтовариства", - підкреслила Нойерт.

Варто зауважити, що раніше інформувалося про 70-100 загиблих внаслідок нової хіматаки в Сирії, проте, вже з'явилися заяви і про більш 150 загиблих. Також близько тисячі людей постраждали.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Дональд Трамп погодився поки не виводити американських військових з Сирії.