RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Онищенко опублікував скандальний запис розмов з Порошенком

Скандальний народний депутат Олександр Онищенко, який ховається за межами України від кримінального переслідування, оприлюднив аудіозапис нібито розмови з президентом України Петром Порошенко, зроблений у 2016 році.

Відповідний матеріал продемонстрував канал NewsOne в ефірі програми "Український формат".

Так, розмова почалася з привітань, питань нібито Порошенка про відпочинок Онищенка, однак потім президента зацікавило питання "Юлі" (прізвище не вказано). Він запитав: "Як там Юля?". Онищенко сказав, що вона відпочиває.

"Вона продовжує "каламутити" проти мене. Мені тут інформацію приносять", - сказав нібито Порошенко.

У свою чергу, Онищенко запропонував влаштувати їм зустріч.

Крім того, далі розмова нібито Порошенка і Онищенка торкнулася колишнього міністра екології часів Януковича Миколи Злочевського, який займається газовидобувним бізнесом і має значний вплив на ринок блакитного палива в Україні.

Зокрема, депутат-утікач заявив, що Злочевський та партнер Порошенка Ігор Кононенко працюють над певними домовленостями. Онищенко уточнив, що Злочевський хоче підписати договори з "Нафтогазом" і іншими компаніями і ділити прибуток навпіл. Екс-міністр хоче зайти в Україну зі своєю західною компанією як інвестор, щоб платити рентний платіж за бізнес лише в 2%.

Крім того, Злочевський нібито пропонує Порошенку згорнути всі його борги, оформляти на його компанію всі газові активи, а головне - "ділити економіку 50/50".

"Так, Коля - хороший хлопець. Я подумаю, що можна зробити. Просто по ньому останнім часом стривожились американці", - говорить нібито президент.

Онищенко нібито запевняє Порошенка, що США не будуть втручатися в справу, адже в бізнесі Злочевського вагому участь грає син сенатора Джо Байдена.

Варто зазначити, що у Порошенка вже відреагували на оприлюднення запису.

Так, журналіст Юрій Бутусов написав на своїй сторінці в Facebook, що в Адміністрації президента записи назвали фейком і відмовилися їх коментувати.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Апеляційний суд Києва скасував рішення суду першої інстанції, яким дії детектива НАБУ щодо екстрадиції скандального нардепа Александа Онищенка визнавалися незаконними.