RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Хороший показник: в Україні вказали на важливий момент з настроями в окупованому Криму

В окупованому Російською Федерацією Криму до бойкоту виборів президента Росії приєдналася величезна кількість російськомовних, що є хорошим показником для України.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив один з лідерів кримських татар, Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, нардеп Мустафа Джемілєв.

"Вони (окупаційна влада, - ред.) там розповідають, що голосували (на президентських виборах у РФ, - ред.) 76 або ледь не 80 відсотків, а насправді - 42 відсотки. А кримські татари взагалі бойкотували. Змушували (голосувати) лише бюджетників, а потім йшли звільнення і репресії за те, що вони бойкотували вибори", - сказав він.

У той же час Джемілєв зазначив, що від думки жителів півострова доля Криму зараз не залежить.

"Якщо навіть 100 відсотків (кримчан, - ред.) будуть вимагати повернення до України, від їх (думки) нічого не залежить. Просто їх придушать - і все. Ми маємо справу з режимом, який не зважає на думки своїх співгромадян і громадян інших країн. Тут зовсім інші аргументи. Тому ці розмови, коли у нас буде дуже добре, то жителі Криму самі захочуть повернутися... Та хто питатиме їх бажання - це абсурд якийсь", - сказав він.

Нардеп додав, що з подачі російської пропаганди в Криму все ідеалізується, нібито всі жителі півострова хочуть залишатися з Росією.

"Звичайно, якщо зараз пройтися там з мікрофоном і поставити запитання: "Чи краще їм у Росії, ніж було в Україні?", вони обов'язково скажуть: "Так, зараз добре, ось молодець Путін (президент РФ Володимир Путін, - ред.)". Іншого їм не можна сказати, там немає ніяких свобод. Це треба бути камікадзе, щоб в ефірі сказати: "Я хочу, щоб тут була Україна". Таке можуть сказати хіба що кримські татари, а так в основному тиша", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Є два варіанти повернення Криму Україні - Мустафа Джемілєв.