RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Це було жахливо: стало відомо про серйозну сварку Трампа і Макрона

Між президентом США Дональдом Трампом і лідером Франції Еммануелем Макрона спалахнула сварка після того, як французький президент у телефонній розмові прямо розкритикував політику американського колеги.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела.

Відзначається, що сторони обговорювали питання, пов'язані з торгівлею та міграційною політикою. При цьому розмова відбулася після введення США мита на сталь і алюміній для Європейського союзу, Мексики і Канади.

"Просто погано. Це було жахливо", - сказав співрозмовник каналу, характеризуючи розмову

Він додав, що Макрон думав, що зможе висловлювати свою думку, спираючись на відносини. Але Трамп не стримався під такою критикою.

Уточнюється, що Макрон раніше заявляв, що у нього "дуже прямі відносини з Трампом", а його помічники говорили, що він вважає себе "інтерпретатором Трампа в Європі".

У заяві, опублікованій Єлисейським палацом за підсумками дзвінка, Макрон зазначив, що він "шкодує" через рішення США про мита, і це не тільки незаконно, але й помилково за багатьма аспектами.

"Це помилка, тому що вона підсилює глобальний дисбаланс, який існує в гірших проявах через фрагментацію і економічний націоналізм", - заявив Макрон.

У той же час звіт Білого дому про розмову підтверджує, що Макрон і Трамп обговорювали торгівлю і міграцію.

"Обидва лідери обговорили міграційну проблему в Лівії і терміни її вирішення. Президент Трамп наголосив на необхідності відновлення балансу торгівлі з Європою", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф.Економіка", в березні адміністрація Трампа ввела мита в розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній для Китаю, Росії та Японії. Для ЄС, Канади, Мексики, Бразилії, Австралії та Аргентини їх введення тимчасово відклали. Але тепер вони починають діяти з 1 червня.