RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Журналісти опублікували відео таємної зустрічі людей Луценко із соратником Януковича

За інформацією журналістів, заступники генерального прокурора України Юрія Луценка зустрічалися в Ізраїлі з колишнім міністром енергетики часів Віктора Януковича, Едуардом Ставицьким.

Відео зустрічі опубліковано на Youtube каналі "Слідство.Інфо".

Відзначається, що правоохоронці підозрювали Ставицького, який в 2007 році очолював держкомпанію "Надра України", в зловживаннях в процесі відчуження землі. Йдеться про десятки гектарів у Межигір'ї під Києвом, де з часом Віктор Янукович побудував величезний особняк з озерами, гольф-полем і зоопарком.

За інформацією журналістів, справа Ставицького була готова до передачі в суд півтора роки тому, проте до суду вона вирушила лише навесні 2018 року. Вони підозрюють, що це пов'язано саме зі спробами ГПУ домовитися з підозрюваним.

Як стверджується в розслідуванні журналістів, зустріч сталася 13 листопада 2016 року. У ній брали участь заступники Генерального прокурора України Анжела Стрижевська і Євген Єнін, відомий в київській єврейській громаді рабин Олександр Левін, сам Ставицький і його адвокати.

На відеозапису можна побачити, що учасники зустрічі домовляються про поступки Ставицькому і про те, зокрема, як йому уникнути спецконфіскаціі майна.

Заступник генпрокурора Єнін розповів кореспондентам, що він не брав участі в неофіційних зустрічах зі Ставицьким, однак від відповіді на питання про офіційні зустрічі він ухилився.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що в 2017 році екс-міністр Міненерговугілля Едуард Ставицький і нардеп від "Опозиційного блоку" Юрій Бойко продали газовий бізнес російському мільярдерові Павлу Фуксу.