RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

На Заході розповіли про хитрощі Лукашенка у зв'язку з війною на Донбасі

Незважаючи на те, що конфлікт на Донбасі завдяки співпраці Мінська не вдалося успішно вирішити, Лукашенко зміг оновити свою країну, відкривши її для Заходу.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який опинився у розпорядженні "Апострофа".

"Хоча посередництво Мінська не допомогло вирішити конфлікт на Сході України, Лукашенко вдалося оновити свою країну. Так, Євросоюз і США зняли санкції з Білорусі, і країна стала більш економічно і політично відкрита Заходу. І цього Мінську вдалося досягти без компромісів в його взаєминах з Росією. Влада Білорусі тільки трохи відкоригувала методи боротьби з протестами і опозицією, не пішовши на серйозні поступки", - йдеться в матеріалі.

Крім того, наголошується, що Білорусь зайняла досить вигідну для себе позицію: продовжує співпрацю з Росією як в економічному, так і військовому плані і не намагається наблизитися до вступу в ЄС.

"Але це в певному роді має сенс: Лукашенко усвідомив (то, що Янукович зрозумів по-поганому), що повне зближення з однією стороною на шкоду іншій може підірвати загальну стратегічну позицію країни. Щоб урізноманітнити свою зовнішньополітичну стратегію, в останні роки Білорусь зміцнила політичні, економічні та військові зв'язки з Китаєм. Геополітика - це про те, щоб отримати максимальну вигоду з карт, які вам випали, а зміни, що спостерігаються в Білорусі після Євромайдану, є хорошим відображенням того", - впевнені в Stratfor.

Детальніше про загрози для Білорусі читайте в матеріалі "Апострофа": Не Україна: ще одна країна боїться війни за участю Росії - приватна розвідка США.